logo De Droomengel droomplaatjespagina
welkom!
De Droomengel
zien en doen
droomlocatie...
droomplaatjes
tarieven en reserveren
contact en route
links
 


jaarkalender

cultuur-natuur

culinair

evenementen

winkelen

niet missen


Culinair

In de direkte omgeving van Welsum kunt u eenvoudig eten, zeer exclusief dineren, of genieten van iets daar tussenin.
In Welsum zelf vindt u op loopafstand Eet Tapperij Bijsterbosch voor een smakelijke hap.
In Terwolde, halverwege naar Deventer, is brasserie Kriebelz een aardige keuze.

In Olst kunnen we u het gezellig ingerichte 't Veerhuis (aan de Veerweg, te lopen vanaf de pont) aanraden met een heerlijke kaart, 's winters een pruttelend kachteltje en 's zomers een terras met fraai uitzicht op Welsum. (geen lunch, open woe-zo, let op laatste pontvaart om 22.00 u.)
Aan het eind van de Veerweg aan uw rechterhand vindt u 't Pannenkoekhuis, ook met mooi terras.Tip: wijzelf gaan er niet voor de pannekoek; deze vinden wij echt te dunnetjes. De rest van de kaart is prima.

Voor een echt goede pannekoek gaat u echt naar De Ossenstal op de Veluwe, via Epe. Combineer met een van de mooiste Veluwse wandelingen die u vanaf De Ossenstal kunt kiezen.

Een heel goed gevulde pizza vindt u in Epe bij La Strada. Marianne's favoriet: Gorgonzola's speziale. Krijgt u hem op?

Aan de dijk vlak bij / richting Deventer vindt u Het Diekhuus, een exclusief restaurant met terras met uitzicht op Deventer en het natuurgebied Ossenwaard waar u met een beetje geluk ooievaars kunt zien broeden.
Verder in Deventer een keur aan eenvoudige èn goede restaurants, en heel gezellige eetcafé's, waarvan vele aan het oergezellige stadsplein de Brink.

In Zwolle vindt u het befaamde restaurant De Librije, in bezit van drie michelinsterren. Hier moet u wel lang van te voren reserveren! Een goed alternatief voor dit toprestaurant is naar onze mening Het Pestengasthuis. Verder in Zwolle natuurlijk een keur aan goede restaurants. De lekkerste broodjes voor de lunch biedt Vito's aan de Grote Markt.