logo De Droomengel droomplaatjespagina
welkom!
De Droomengel
zien en doen
droomlokatie...
droomplaatjes
tarieven en reserveren
contact en route
links
collage
 


Ten eerste: het is er prachtig


Het is prachtig aan de IJsseldijk! En de mooie IJsselvallei is toeristisch nog nauwelijks ontdekt. Heeft u de mooie foto's al gezien en de reacties gelezen? Vanaf uw terras heeft u naar het Noorden ruim zicht op het veerpontje naar Olst, naar het Zuiden heeft u prachtig zicht op de afbuigende IJssel. Soms kunt u meerdere momenten van de dag de prachtigste 'ansichtkaarten' in uw directe omgeving treffen.

's Morgens de mistflarden over de rivier waardoor alleen de top van de voortglijdende aken afsteken, de langzaam opkomende zon op uw terras die met lange schaduwen een mooie dag beloven, 's middags de heel intense kleuren bij een zonnige hemel waaraan donkere wolken verschijnen, 's avonds het prachtige avondrood aan de horizon richting Oene... En ook in de herfst en winter is het vaak bijzonder mooi. Ochtendrijp in de uiterwaarden rond de knotwilgen die met hun voeten in het gestegen IJsselwater staan, met hier en daar wat verkleumde schaapjes... het ijsvlies dat aan het land blijft hangen nadat het IJsselwater weer gedaald is, de ijspegels aan de afrasteringen.

Lokatie
De Droomengel ligt in het dorpje Welsum, ongeveer halverwege Deventer-Zwolle, maar dan pal aan de Westoever van de IJssel. Het is een heerlijk rustig dorpje waar het leven z'n gangetje gaat en mensen er je als vanzelfsprekend groeten en tijd hebben voor een praatje. De IJsseldijk waaraan De Droomengel ligt vormt een prachtige landelijke (fiets-)route tussen de Westoever bij Deventer tot ver voorbij Hattem, opgenomen in het knooppuntensysteem. Wilt u ook van de Veluwe genieten? Net als Zwolle, Deventer en Zutphen is de Veluwe goed in een heerlijke fietsdag in te plannen. Met de veerpont overvaren kunt u ook heerlijk fietsen door het afwisselende Salland.


Bereikbaarheid


Ondanks de rustige ligging van De Droomengel is zij goed te bereiken en zijn er goede voorzieningen in de buurt. Vanuit de nabije steden en vanaf de A50 rijdt u in een kwartier / 20 minuten naar uw bestemming. En zoals gezegd, de route is prachtig! Een beschrijving vindt u hier. Ook met openbaar vervoer is De Droomengel goed te bereiken. Vanaf station Olst is het enige minuten lopen naar de veerpont. Aan de overkant van de IJssel maakt u weer een wandeling langs de oever (10 min.) tot aan uw verblijf. U kunt ook in Olst (centrum) een fiets huren bij fietsenhandel Logt of de VVV.

De rivier leeft!
Een paar maal per jaar treedt de IJssel buiten haar oevers door regen of smeltwater. Dit levert een spectaculair landschap op, waar velen naar komen kijken. Uw verblijf in deze perioden is extra bijzonder omdat u soms het gehakkepuf van de voorbijvarende schepen zo goed kunt horen dat het lijkt of zij heel dichtbij voorbijvaren! (het water draagt namelijk het geluid tot aan de dijk).

Welsum in Overijssel?
Welsum hoort bij de gemeente Olst/Wijhe. Dit lijkt niet zo interessant, ware het niet dat Olst en Wijhe aan de Oostoever van de IJssel, en dus in Overijssel liggen. Hierdoor bevindt Welsum zich dus ook in Overijssel, al ligt zij aan de Westoever, omgeven door Gelderland!

  collage