logo De Droomengel droomplaatjespagina
welkom!
De Droomengel
zien en doen
droomlocatie...
droomplaatjes
tarieven en reserveren
contact en route
links
 


jaarkalender

cultuur-natuur

culinair

evenementen

winkelen

niet missen


Niet missen

Leuke adressen
De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij, gevestigd in Beekbergen (op rijafstand), heeft zich met zo'n 140 vrijwilligeres ten doel gesteld een rijdend spoorwegmuseum in werking te houden. In de treinen en op de terreinen van de VSM krijgt u een beeld hoe het spoorwegvervoer er in het verleden uit zag.
De VSM rijdt tussen Apeldoorn en Dieren, en beschikt momenteel over 18 stoomlocomotieven en heeft verder nog 20 diesellocomotieven, een groot aantal historische personenrijtuigen, waaronder enkele Nederlands-historische blokkendozen. Er zijn leuke dagtrips.
• Tijdens uw verblijf met ambachtelijk meel muffins, cakes of broden bakken? Zie molen De Ooievaar bij 'Molens'.
Binnenkort een interactieve kaart met veel meer leuke adressen en persoonlijke tips.

Zwemmen
Zwembaden vindt u in Deventer, Twello, Epe, Heerde en Olst.

Vissen
Visstekken aan de kolken bij Welsum (De Hoge Weerd en Katerstede) vereisen lidmaatschap van HVO.

Watersport
Binnenkort informatie

Strandjes
Tegenover Deventer, aan de Westoever van de IJssel vindt u achter het in renovatie zijnde IJsselhotel enkele strandjes tussen de kribben van de IJssel. U parkeert bij het park, waarvandaan ook een voetveer naar Deventer afvaart.

Wellness
Saunaresort De Veluwse bron (op 15 min.) kunnen we u van harte aanbevelen. Verder Thermen Bussloo (kleiner; fiets- en rijafstand) en sauna en beautyresort De Zwaluwhoeve Hierden bij Harderwijk (rijafstand)

Molens
• Aan de Westoever van de IJssel bij de IJsselbrug naar Deventer staat de Bolwerksmolen, een opvallende houtzaagmolen uit 1863, de enige nog op wind werkende houtzaagmolen die de provincie Overijssel rijk is. Deze is van mei tot oktober op dinsdagen en zaterdagen te bezoeken. Molendatabase.

molen de ooievaar maal

• In molen De Ooievaar wordt nog dagelijks op ambachtelijke wijze meel gemalen door Maalderij Bökkers. U kunt een kijkje nemen en een van de vers gebakken broodjes of vele meelsoorten kopen (do-za) waarmee u in De Droomengel heerlijke muffins, cakes of broden bakt. Marianne heeft soms wel eigen walnoten voor u.

Jeu de Boule
Schuin tegenover De Droomengel vindt een bij de picknickplaats een jeu de boules baan. Deze kunt u naar believen gebruiken!

Pitch and Put
In Bussloo en Heerde.

typisch landelijk
Zoals eerder aangegeven kunt u tijdens een fietstocht overal kraampjes tegenkomen waar groenten en fruit worden aangeboden. Maar in de IJsselvallei vindt u ook een keur aan landgoedwinkels waar men weer aandacht heeft voor eerlijke producten, biologisch verbouwd of ambachtelijk bereid. Een kleine greep:

In Welsum kunt u voor fruit en aardappelen die milieubewust worden geteeld terecht bij de familie Huiskamp. Tevens verkoop van streekproducten, boerenzuivel en exclusieve fruit-cadeaumanden. Op het terras kunt u een heerlijk boerderij-ijsje nuttigen. Hun boerderij is gelegen aan de Erveweg 12a. Woe-morgen, do-za.
In Terwolde vindt u geitenkaasboerderij De Wolf. Op de boerderij kunt u diverse soorten boerengeitenkaas kopen. Ook in Terwolde hierboven genoemd: in molen De Ooievaar wordt nog dagelijks op ambachtelijke wijze meel gemalen door Maalderij Bökkers. U kunt een kijkje nemen en een van de vers gebakken broodjes of vele meelsoorten kopen (do-za) waarmee u in De Droomengel heerlijke muffins, cakes of broden bakt. Marianne heeft soms wel eigen walnoten voor u.
Aan de weg van Deventer naar Twello vindt u De Hof van Twello, waar zelfverbouwde producten en regionale producten van boeren en ambachtelijke bedrijven uit de IJsselvallei, Veluwezoom, Salland en Achterhoek verkocht worden. In Oene kunt u De Aardbeientuin bezoeken. Vanaf mei tot en met oktober verkoop van heerlijke verse aardbeien, geteeld op milieubewuste wijze. Ook verkoop van fruit, jam, boerenkaas, zuivel, ijs, aardbeienwijn (!) en vruchtensap. U mag in de kas kijken. Ook Oene heeft een molen die te bezoeken is: korenmolen Werklust. Tussen Oene en Epe is IJsboerderij De Horst gevestigd. Het boerenijs (24 smaken) wordt zelf gemaakt van verse koemelk met alleen natuurlijke ingredienten. Tevens verkoop van kaasprodukten, jam, honing e.d in de boerderij winkel. Ook is er de gelegenheid om in de zomer de melkgeiten in de weilanden te zien grazen en om het melken te bekijken. De Horst heeft in de zomermaanden een ijscokarretje op de picknickplaats vlakbij De Droomengel!